http://miskahmiskiah.blogspot.com/

Ya Allah,ya Rahman,ya Rahim,kau yang maha agong,maha pemurah lagi maha penyayang,ku mohon kepada mu,kau lindungilah,peliharalah kesihatan, jauhkan dari semua perkara yg mungkar,tetapkan hati/pendirian,mudahkan rezeki dan perjalanan harian buat seluruh anggota keluargaku.AMIN yarabbalalamin.

Wednesday, May 5, 2010

program JAMBOREE REDAH 4X4 2009 Lembah Kiol Jerantut Pahang


DARI KIRI : Din kedah, Ebi Yus dan Admin.
waktu ini, di beri mandat utk colaborate bersama Ebi Yus utk handle telematch dalam itenarary jamboree kali ini. Boleh dikatakan berjaya. Dan mendapat liputan media yang agak luar biasa. Dan hampir > 100 buah kenderaan 4X4 berhimpun pd jamboree kali ini. Pelbagai acara di dalam telematch kami sediakan pada program jamboree tersebut. Terbahak-bahak ketawa gembira semua yang terlibat mahupun sekadar menonton sahaja sepanjang telematch berlangsung. Moralnya, bukan kalah menang jadi ukuran, cukup sekadar kegembiraan melepaskan keletihan bekerja sehari-harian di kota. Semoga aktiviti2 / jamboree sebegini dapat diteruskan pada masa2 akan datang. ADMIN pun sebenarnya tak pernah sampai ke Lembah Kiol, walaupun kampung halaman di pahang. Tapi moralnya, jauh perjalanan, luas pengalaman. Jumpa lagi pada Jamboree 4X4 2010.
credit to : REDAH4X4 , MAJLIS DAERAH JERANTUT

No comments:

rambutan . .. .

rambutan . .. .
ni buah pokok dkat tepi jalan simpang bawah

cuti weekend balik Pahang makan deroyan

cuti weekend balik Pahang makan deroyan
macam-macam baka ada ni.D24,D29,D30,D900...ada ke D900

geng BAKAU dlm perjalanan balik interframe lagik

geng BAKAU dlm perjalanan balik interframe lagik
Sabri, Abg Mi Sanko bersama konco-konco yg lain dgn hasil tangkapan laut dalam

Life doesn't need to be perfect & rich..just enjoy with what we have..

Life doesn't need to be perfect & rich..just enjoy with what we have..
senyum dalam tidur semua walaupun dlm serba kekurangan

14 MAC 1903 hingga 29 JUN 2009

14 MAC 1903 hingga 29 JUN 2009
anak2, cucu2 serta cicit2 semuanya mendoakan agar di tempatkan bersama para ambia2 dan golongan2 beramal soleh.Amin

ingatkan hanya program2 minum petang di rumah bik ijah

ingatkan hanya program2 minum petang di rumah bik ijah
rupanya ada majlis house-warming rumah baru bik ijah di Taman Saujana Damai, Kajang.sambil memeriahkan majlis ulangtahun kelahiran anak2 masing2

Alhamdulillah, semoga kesihatan sentiasa di pelihara buat kakik Kalil, nenek dan seluruh keluarga

Alhamdulillah, semoga kesihatan sentiasa di pelihara buat kakik Kalil, nenek dan seluruh keluarga
masa terluang digunakan utk sembang2 keluarga.bukan senang dpt kesempatan berhimpun mcm ni utk keluarga yg agak besar.(nampak mcm montel pulak kakak aku nih) :)

4MAY2009:Melawat atok Hj Khalil di Taman Saujana Damai, Kajang

4MAY2009:Melawat atok Hj Khalil di Taman Saujana Damai, Kajang
Wak Odah, TokMak, Kakik Kalil melayan kerenah cucu-cucu dan cicit-cicit masing

lawatan ke kem PLKN Paya Indah, Dengkil Selangor

lawatan ke kem PLKN Paya Indah, Dengkil Selangor
sesi melawat kem latihan khidmat negara Paya Indah.

penorama ladang teh cameron highland

penorama ladang teh cameron highland
bila kita mau ake sana dolan2 pulak...mau tunggu Abg Ngah Azeman balik dari labuan ka ? boleh boleh boleh

ziarah Cik Mat & Cik Mairom sebelum berangkat menunaikan fardhu haji

ziarah Cik Mat & Cik Mairom sebelum berangkat menunaikan fardhu haji
kami mendoakan sekembalinya mereka dgn haji yg mabrur serta diberkati oleh Tuhan.Amin.

sewaktu malam riadah rakan2 radio amatur ASTRA caw. Tengah Lokasi Pantai Bagan Lalang

sewaktu malam riadah rakan2 radio amatur ASTRA caw. Tengah Lokasi Pantai Bagan Lalang
Adib Akmal lopong tengok mama dia pegang ular sawa kepunyaan Pak Mahadi 9W2MDY

geng Wak Mi dolan-dolan neng Perlis

geng Wak Mi dolan-dolan neng Perlis
Azimah interframe poose sakan.gambar scenario ala-ala macam nak buat iklan proton waja lah pulak

majlis perkahwinan Bik Ijah di rumah Kakik Khalil

majlis perkahwinan Bik Ijah di rumah Kakik Khalil
pengantin sedondon hijau semua, yg mengapit tuhaaa macam2 kaler ada.

memori kenangan waktu membesar.ni tak silap trip WetWorld Shah Alam makteh bawak

memori kenangan waktu membesar.ni tak silap trip WetWorld Shah Alam makteh bawak
DARI KIRI : khairul Anwar, Aisyah dan Amirul Shafiq

hot pot yee mee....seezling maaaa

hot pot yee mee....seezling maaaa
Aisyah Hassan NO 2 dari Hassan dan Azelizah.tak silap time ni makteh belanja dkat Sunway Piramid, yer tak ?

memori kenangan sewaktu mereka membesar

memori kenangan sewaktu mereka membesar
inilah super man tokmak dan bapak.my name is Wan Mohd Adam Azmi

go cart challange City Carting Shah Alam

go cart challange City Carting Shah Alam
Azhari 2nd runner-up

memori kenangan sewaktu ini budak membesar

memori kenangan sewaktu ini budak membesar
Nur Alisya di pangku Hj Miskah

comelnya ini budak...kekekekke

comelnya ini budak...kekekekke
Amirah Sofeah ni...sewaktu zaman membesar

senario waktu petang di kedai makan Hj Miskah/Hjh Miskiah di waktu petang2

senario waktu petang di kedai makan Hj Miskah/Hjh Miskiah di waktu petang2
tokmak bye bye adib akmal sudah mau balik.cuti hujung minggu sudah habis, time for going back to KL (27/04/2009)

balik cuti hujung minggu banyak di habiskan di kedai makan bersama pelanggan2/penduduk2 kampung

balik cuti hujung minggu banyak di habiskan di kedai makan bersama pelanggan2/penduduk2 kampung
tengok Hj Miskah in action sedang sibuk menebar roti canai panasss...panas (gambar bertarikh 26/4/09)

juadah sarapan pagi Abang Long ( Wak Mi) sekeluarga

juadah sarapan pagi Abang Long ( Wak Mi) sekeluarga
waktu ni munah belum keluar, duk dalam perut lagi.masa ni madam cheng chempion.

terlibat utk bantuan serta agihan zakat REDAH 4X4 dan PRADAS KL SELANGOR bertempat di Dengkil

terlibat utk bantuan serta agihan zakat REDAH 4X4 dan PRADAS KL SELANGOR bertempat di Dengkil
DARI KIRI : Khairi Dungun, Azizul 9W2TUT, Azhari 9W2NET, pakcik yg terpilih utk bantuan,Abg Ezam Kopi serta rakan2 REDAH 4X4 dan PRADAS

ntah bila boleh tengok pemandangan mcm ni lagi...dah pindah rumah dahhh

ntah bila boleh tengok pemandangan mcm ni lagi...dah pindah rumah dahhh
view dari ketinggian 13 tingkat rumah di desa tasek, Bandar Tasek Selatan, sg besi K Lumpur.

mak teh (azlinah) sewaktu melawat adik iparnya Ina selamat melahirkan baby ke 2

mak teh (azlinah) sewaktu melawat adik iparnya Ina selamat melahirkan baby ke 2
DARI KIRI : Ina sambil mendukung baby comel yg baru lahir, Azlina, Alisya dan sepupu Alisya jejaka berbaju merah

dolan-dolan neng Ayer Keroh Melaka rumah Pak Ngah

dolan-dolan neng Ayer Keroh Melaka rumah Pak Ngah
kalau bertandang ke Melaka boleh singgah menginap ke rumah Pak Ngah, bekas Pegawai Waren Pengkalan TUDM Kuantan.DARI KIRI kawan2 PMC, Azhari sekeluarga dan pak ngah sekeluarga sewaktu pergi majlis persandingan Wawi rakan PMC di sana.

masih di family-day 2008 Tasek Titiwangsa CoveredHall

masih di family-day 2008 Tasek Titiwangsa CoveredHall
anak sapa dekat belakang yg interframe tuh...adib akmal pelik tengok badut.1st time tengok badut LIVE

family day TM di Tasek Titiwangsa 2008

family day TM di Tasek Titiwangsa 2008
dapat makan free-flow nasi ayam sama ayor teh tarik.

udang saiz L goreng tepung berempah + lobster saiz L masak paes kukus

udang saiz L goreng tepung berempah + lobster saiz L masak paes kukus
lain kali wak mi rajin2 lah tempah lagi utk kita sekeluarga makan2 mcm ni : )

resepi baru lobster masak paes (resepi asli jawa)

resepi baru lobster masak paes (resepi asli jawa)
inilah nasib lobster labuan, setelah terbang jauh dari seberang laut ke KLIA terus ke bandar tun razak utk di santap oleh kami

Zzzoomm in lobster 11/04/2009

Zzzoomm in lobster 11/04/2009
3 ekor lobster poosing istimewa sebelum masuk kuali masak

wak mi dengan hasil tempahan dari Labuan.Lobster size L seramai 3 ekong utk santapan keluarga

wak mi dengan hasil tempahan dari Labuan.Lobster size L seramai 3 ekong utk santapan keluarga
gaya paling macho yg mampu di buat wak mi bersama lobster 3 ekong 10 minit sebelum dimasak oleh tokmak,mak teh dan cik aiza

yea yeaa yeahhhh....

yea yeaa yeahhhh....
adib akmal dah kesejukkan main ayor kolam bersama sedara-maranya yg lain

oppsss aksi panas remaja zaman sekarang

oppsss aksi panas remaja zaman sekarang
antara kawan2 gebol yg bersiram lepas berkubang dlm kolam.on 10/04/09

geng pecah rumah sedang membuat poose seksi di dalam kolam berdua-duaan

geng pecah rumah sedang membuat poose seksi di dalam kolam berdua-duaan
DARI KIRI : Amirul (gebol) dan Adam (madam cheng)

dolan-dolan neng ngomah bdr tun razak

dolan-dolan neng ngomah bdr tun razak
adilah, adlina, alisya dan adib akmal berkubang sakan dlm swimming pool

lagi2 poose dengan hasil tangkapan nelayan laut dalam

lagi2 poose dengan hasil tangkapan nelayan laut dalam
sekor nama Haruan Tasek, sekor lagik tak ketahuan apa nama spesis ikan

hasil tangkapan terbaru geng Bakau Klang 11/04/2009

hasil tangkapan terbaru geng Bakau Klang 11/04/2009
sabri bergaya dengan hasil tangkapan entau ke laut mana pergi menggewang ikan

xtvt riadah bersama rakan radio amateur Lokalan V38

xtvt riadah bersama rakan radio amateur Lokalan V38
lokasi di bagan lalang recce wak terbang fly para-motor DARI KIRI:Pak Lan 9W2PCD, Pak Uban 9W2OOA, Azhari 9W2NET dan Wak Mastori 9W2WMT

ini budak tak mau balik...nak tinggal dkat chimney

ini budak tak mau balik...nak tinggal dkat chimney
Adib Akmal sama mama dia.

membadok tak renti-renti ini 2 orang dalam kapal mabor

membadok tak renti-renti ini 2 orang dalam kapal mabor
Sabri, Azlinah - fly with air asia..i believe i can fly..everyone can fly...lagik?

ohh my grand son...

ohh my grand son...
Azizi Imran dgn Hj Miskah - kira nak jek bapak la ni, dapat posse dkat roof area feri.

HJ MISKAH & HJH MISKIAH

HJ MISKAH & HJH MISKIAH
waa tokmak dgn bapak on board

Atirah Shabilah

Atirah Shabilah
budak baik ni....jenis yg tak suka buat kontroversi.

drift Lexus RC

drift Lexus RC
yg dulunya touring RC

mari menggelangsar...(drift)

mari menggelangsar...(drift)
spin tyre utk drift RC...sudah kena mau replace ni tyre

poosing dgn Sherina hehehe...mana Munah ?

poosing dgn Sherina hehehe...mana Munah ?
LOKASI : Langkawi.time ni Munah belum ada, duk dlm perut tuh.

the real madrid...ehh silap.Ni baru the real Langkawi salted Talang fish

the real madrid...ehh silap.Ni baru the real Langkawi salted Talang fish
Azmi dan Azlinah sedang belek2 ikan talang masin.sedap woo ini ikan talang goreng sama bawah merah potong kasar2...hingga menjilat garpu

baywatch : Azmi ( abg Long ) sedang perhatikan anak2 bermain pantai

baywatch : Azmi ( abg Long ) sedang perhatikan anak2 bermain pantai
waktu bercuti di Langkawi Kedah

22 feb 2008 :syukur Alhamdulllah, 1 hari selepas keluar dari wad pedriatrik HUKM

22 feb 2008 :syukur Alhamdulllah, 1 hari selepas keluar dari wad pedriatrik HUKM
bawa adib akmal riadah dolan-dolan rumah saudara mara terdekat, waktu ni di rumah Su mah / ayah Su di Shah Alam.

14 feb 2008 : Adib Akmal ditimpa musibah.HUKM pedriatrik

14 feb 2008 : Adib Akmal ditimpa musibah.HUKM pedriatrik
satu-satunya diari 2008 yg sedikit suram.tanggal 14 feb 2008 hingga 21 feb 2008.semoga adib akmal kesihatannya terpelihara sampai bila2.Amin dan juga ucapan jutaan terima kasih kpd semua sahabat handai, ahli keluarga sanak saudara yg datang dan mendoakan kesihatan Adib Akmal.

mari menganyam ketupat..siapa cepat boleh raya dulu

mari menganyam ketupat..siapa cepat boleh raya dulu
sapa lah jejaka yg kurang asamboi berseluar yankee biru tuhhh...dah lah kurus kering tak ber-zat, tak senonoh betul....tentu madam cheng tuh.

bergambar sakan, di hari ke-3 raya 2008

bergambar sakan, di hari ke-3 raya 2008
azlinah sekeluarga, azeman sekeluarga dan juga tokmak disamping bapak

para pembakar BBQ amateur sedang giat menyiapkan proses pembakaran

para pembakar BBQ amateur sedang giat menyiapkan proses pembakaran
sabri dan azmi LOKASI : pent house BBB

menu BBQ hampir selesai dibakar sepenuhnya

menu BBQ hampir selesai dibakar sepenuhnya
BBQ nite di pent house pak ngah (azeman) di BBB

amacam face impression dari gebol yg ni pulak

amacam face impression dari gebol yg ni pulak
dah macam ala-ala bawasir pun ada nih..

amacam face impression nih

amacam face impression nih
aksi sengguguttt adib akmal

tuan penasehat sama mantee gebol poosing dgn hamper hari raya

tuan penasehat sama mantee gebol poosing dgn hamper hari raya
tokmak memerhatikan gebol,atikah,kakcik dan tuan penasehat a.k.a baby joy

dah larik dari rumah ini mamat ...ntah mana pergi ntah

dah larik dari rumah ini mamat ...ntah mana pergi ntah
merajuk sebab kebulur bekalan makanan kena catu , tu pasal larik dari rumah, sapa nak jawab ni ??

memori majlis konvokesyen UiTM Shah Alam 2008

memori majlis konvokesyen UiTM Shah Alam 2008
cikmah in b/w (black and white) . . . jumpa lagi utk konvo my degree insyaAllah.

bergambar kenangan konvo uitm 2008

bergambar kenangan konvo uitm 2008
tahniah dari seluruh keluarga

berdekatan pusat sukan uitm shah alam selepas selesai majlis konvo

berdekatan pusat sukan uitm shah alam selepas selesai majlis konvo
konvo-konvo jugak, lapor perut ni...kekekekkeke

HJ MISKAH & HJH MISKIAH serta nor azimah di graduation day UiTM 2008 shah alam

HJ MISKAH & HJH MISKIAH serta nor azimah di graduation day UiTM 2008 shah alam
alhamdulillah.berkat doa dan restu ayah bonda serta keluarga.

poose istimewa sempena graduation day cikmah di UiTM Shah Alam baru2 ni

poose istimewa sempena graduation day cikmah di UiTM Shah Alam baru2 ni
tahniah cikmah....moga2 didoakan agar dapat anugerah 'dekan' utk graduation yg akan dtg..wishh u luck cikmah.Amin....

seteruuu adib akmal nih. . . . .......hehehhehehehee

seteruuu adib akmal nih. . . . .......hehehhehehehee
Aidah Maisarah Binti Azeman

2 generasi , mak saudara bersama 2 anak saudaranya

2 generasi , mak saudara bersama 2 anak saudaranya
DARI KIRI : khairul anwar, adib akmal dan cikmah ( nor azimah )

lomang panas raya haji 2008

lomang panas raya haji 2008
menantu hj miskah DARI KIRI: hassan di samping sabri sibuk membakor lemang utk juadah raya kali ni

munah poosing bergambor

munah poosing bergambor
wan adriana bersama ibunya wan suhaini

selesai berkhatan Adam dan sepupunya di Bkt Goh Kuantan

selesai berkhatan Adam dan sepupunya di Bkt Goh Kuantan
ni kira dlm tempoh berpantang la nih...madam cheng tengah kontrol macho ni.cepat sket tangkap gambor tuhhh.

masih ingat saya..Munah...hehehhehe

masih ingat saya..Munah...hehehhehe
ini lah Wan Nur Adriana Binti Azmi

selamat menyambut hari ulangtahun perkahwinan

selamat menyambut hari ulangtahun perkahwinan
azmi's family & sabri's family.moga panjang umur,panjang jodoh, murah rezeki dah kesihatan terpelihara semuanya sekali, amin.....

aidiladha 2008:bukan mahen lagi ini 2 orang yer.siap ngenceshhhh lagik tuuuh

aidiladha 2008:bukan mahen lagi ini 2 orang yer.siap ngenceshhhh lagik tuuuh
Atirah Shabilah & Adib Akmal

Firework show : stok dah 3 tahun simpan, sumbangan azmi sekeluarga

Firework show : stok dah 3 tahun simpan, sumbangan azmi sekeluarga
tetamu dan sanak saudara ralit melihat pertunjukkan mercun bunga api

Raya aidiladha 2008

Raya aidiladha 2008
antara tamu di luar sedangg menjamu selera

geng bersunat 2008 cucu hj miskah

geng bersunat 2008 cucu hj miskah
DARI KIRI: azizi imran, adam dan Khairul helmi (KIV dulu berkhatan ini tahun...lain tahun bolehhh laaa)

proses menetak tulang2 utk di buat sup

proses menetak tulang2 utk di buat sup
wak sandiman salam bersama azeman sedang poose manja di samping Hj miskah

proses melapah daging korban 2008

proses melapah daging korban 2008
waaa..ini baru betul2 tulang rusuk.tak kan tulang belakang pulak macam ni kan.

antara tamu di dapur

antara tamu di dapur
waktu semua dah hampir selesai, yg belum selesai hanya sup tulang di luar nun...mai mai kita pekena sup tulang.

sup tulang,gearbox,ekor special hari raya korban 2008

sup tulang,gearbox,ekor special hari raya korban 2008
"amacam kak, berapa piring mau, bilang saja.ini sup gerenti sampai menjilat piring.."

sapa yg paling macho antara kami ?

sapa yg paling macho antara kami ?
lain tidak...musti jejaka yg berbaju belang kuning sambil memegang kapak tu kan.DARI KIRI:azizul,azmi (bang long),sabri,azeman dan azhari

proses melapah daging korban

proses melapah daging korban
antara orang kampung yg turut sama memeriahkan dan membantu melancarkan proses agihan daging korban kali ini

Raya aidiladha 2008 di Lepar Utara Pahang

Raya aidiladha 2008 di Lepar Utara Pahang
Korban Hj Miskah utk semua anak-anak.moga mendapat seribu satu kerahmatan dan keberkatan dari Allah S.W.T.Amin.

Chef Azlizah in action

Chef Azlizah in action
sedang membuat persiapan utk rendang dgn lemang asli pahang

Labuan Airport : bersiap untuk berangkat pulang ke LCC terminal Sepang.

Labuan Airport : bersiap untuk berangkat pulang ke LCC terminal Sepang.
time to say good bye bye

Kompleks Sukan Laut A/bangsa Labuan

Kompleks Sukan Laut A/bangsa Labuan
DARI KIRI : azhari, aidah maisarah di samping azeman dan Hj Miskah

Labuan International Lawn Bowl Arena

Labuan International Lawn Bowl Arena
nak main tak reti, buat lawatan tapak boleh laaa

memorial park labuan

memorial park labuan
poosing sakan versi memorial park

Labuan War Memorial Park

Labuan War Memorial Park
menfaatkan hari2 terakhir tempoh lawatan ke Labuan dgn perkara2 bermanfaat :)

Jeti Labuan : di jeti pun kena poosing jugak

Jeti Labuan : di jeti pun kena poosing jugak
DARI KIRI : aiza, tokmak,azlinah, anizah dan Amirah Sofeah

Jeti Labuan : bergambar kenangan bersama taukeh kapal nelayan laut dalam.

Jeti Labuan : bergambar kenangan bersama taukeh kapal nelayan laut dalam.
DARI KIRI : tokmak, azeman mendukung maisara, Kapten, azhari dan azlinah

Jeti Labuan : bersama Buntal poisoning fish

Jeti Labuan : bersama Buntal poisoning fish
ni ikan bisa dimakan bahh, tapi kena bisa tahu cara utk membikinnya...jgn jgn main taram ajekkk

Aetobatus narinari ni kalau tak silap

Aetobatus narinari ni kalau tak silap
poose di samping lauk yg bakal di santap utk juadah tengahari

FERRY LABUAN : muatan perut feri

FERRY LABUAN : muatan perut feri
masa yg di ambil antara 2 jam setengah ke 3 jam jugak perjalanan dari Menumbok ke Labuan

FERRY LABUAN : kena susun betul2 muatan

FERRY LABUAN : kena susun betul2 muatan
waktu cuaca agak kurang baik ketika menghala ke Labuan dari jeti Menumbok.

FERRY LABUAN : on board

FERRY LABUAN : on board
Hj miskah bersama menantu dan anak2 serta cucu Azizi Imran ber 'raincoat' biru tuhh.

Jeti feri Menumbok Sabah

Jeti feri Menumbok Sabah
masa Q ni kena betul sabar.Sebab memang kalau tak sabar boleh bawak bertumbok...hehheheh

Sabrie's family : taukeh frozen product nih

Sabrie's family : taukeh frozen product nih
DARI KIRI : amirul ( gebol ), azlina, sabrie dan alisya ( budak gemok )

entrence hotel : HJ MISKAH & HJH MISKIAH

entrence hotel : HJ MISKAH & HJH MISKIAH
nak merayap pulak dolan-dolan sekitar bandar kota kinabalu

pasar philiphine Kota Kinabalu Sabah

pasar philiphine Kota Kinabalu Sabah
nampak tak di hujung tuhh...sakan satu keluarga sebok memborong mutiara, mata harimau lah, mata kucing lah...macam2 mata lagik lah.

LOKASI : pasar philiphine, KK sabah

LOKASI : pasar philiphine, KK sabah
ikan tuna ni sekor anggaran berat dkat 25KG.

car park hotel di Kota Kinabalu berhampiran water front.

car park hotel di Kota Kinabalu berhampiran water front.
nama saya adib akmal.saya besau nak jadik dokter tau.nak kasik kereta ni dkat tokmak dgn bapak buat pegi kedai hari2.hehehehheh

betul-betul menikmati perjalanan sepanjang di Sabah

betul-betul menikmati perjalanan sepanjang di Sabah
otw dari jeti menumbok ke KK hujan lebat sepanjang perjalanan.jalan cantik, view pun OK.

LOKASI : Jeti Menumbok Sabah

LOKASI : Jeti Menumbok Sabah
sejurus sampai, terus jadi 1st car utk touch-down keluar dari feri.

all passengers, please having your seat now

all passengers, please having your seat now
dalam feri, jajan pun sedap.dekat 10 maggi cup jugak laku ni masa perjalanan ke menumbuk.

Labuan Ferry : family on board

Labuan Ferry : family on board
ada chances lagik ka lepas ni poosing atas feri labuan

pemandangan semasa Q utk ke Menumbok Sabah dari jeti Labuan menggunakan feri Labuan

pemandangan semasa Q utk ke Menumbok Sabah dari jeti Labuan menggunakan feri Labuan
pastikan dtg awal pagi utk masuk Q.

kuat bodek la nih...kan mahennn lagi senyum sampai telinga gebol dgn tokmak.

kuat bodek la nih...kan mahennn lagi senyum sampai telinga gebol dgn tokmak.
sejurus selepas melawat Taman Burung Labuan

melaram interframe bersama 1.5 vvti in action

melaram interframe bersama 1.5 vvti in action
keluarga sabri ahmad bersama azlinah miskah dapat pajak VIOS 5 hari di sana fully sponsored w/o re-fuel ahhhh.sendirik refill laa itu minyak.

LOKASI : Taman Burung Labuan

LOKASI : Taman Burung Labuan
melawatlah taman burung ni kalau ke Labuan.sesungguhnya burung2 di taman burung ini amatlah peramah dan bersopan santun bila di kunjungi..percayalah.

tuan rumah pun nak poose jugak di venue sendiri...bila lagik.ni di sekitar Chimney Labuan

tuan rumah pun nak poose jugak di venue sendiri...bila lagik.ni di sekitar Chimney Labuan
Mak ngah, pak ngah dan maisara

ni lah baby Joy (azizul hj miskah).tak lama lagi glamer nak jadik artis dah nih.

ni lah baby Joy (azizul hj miskah).tak lama lagi glamer nak jadik artis dah nih.
ni di luar bangunan penerangan chimney Labuan.

LOKASI:Pusat Informasi Chimney...kan besor tulisan signboard tu...

LOKASI:Pusat Informasi Chimney...kan besor tulisan signboard tu...
trip hari ke-2 di Labuan.banyak tempat menarik di Labuan ni walaupun pulau ni tak sebesar pulau phuket.

Lobster Labuan size XL rm450

Lobster Labuan size XL rm450
masak rendang sedap ka nih ?

the real Labuan Lobster bernilai anggaran RM350-RM450 se-ekor

the real Labuan Lobster bernilai anggaran RM350-RM450 se-ekor
geng BAKAU interframe lagik di pasar basah Labuan

geng BAKAU interframe lagi..hehehhehe

geng BAKAU interframe lagi..hehehhehe
LOKASI: jeti nelayan Labuan

menu ketam goreng alagappas menggamit kalbu

menu ketam goreng alagappas menggamit kalbu
ni saiz S...saiz L sama XL belum hidang lagi.

hidangan udang masak berempah Labuan

hidangan udang masak berempah Labuan
sehingga menjilat siku

sampai tak selera lah melihat hidangan setelah 5 hari di sana.

sampai tak selera lah melihat hidangan setelah 5 hari di sana.
hidangan yg di sediakan selepas penat lelah mengharung hujan dan angin kuat semasa memancing

lihatlah aksi tuan rumah dgn hasil tangkapan mencecah 6kg.

lihatlah aksi tuan rumah dgn hasil tangkapan mencecah 6kg.
6kg utk kesemua hasil belian umpan di pasar utk di buat umpan daaahhhhh.

jangan ganggu ni...tengah tunggu turn mau masuk kuali belanga maaa....

jangan ganggu ni...tengah tunggu turn mau masuk kuali belanga maaa....
sejarah hidangan santapan seafood paling lama total lebih kurang 5 hari.

here we come for.....

here we come for.....
dah standby ketam,udang,sotong fresh labuan dari jeti.terus masak dan melantak.

Lokasi : Seri Malindo Labuan

Lokasi : Seri Malindo Labuan
mak ngah bawak ke seri malindo..melantak di situ.boleh tahan sedap jugak, tengok lah pinggan gebol tuuuh.

ape pun..yang MURAH itu pilihan.

ape pun..yang MURAH itu pilihan.
tiada kompromi lagi.so far ini lah yg mampu kami guna untuk ke seberang sana selain tongkang.

Kit Kat pun sedap dalam flight nih...

Kit Kat pun sedap dalam flight nih...
DALAM GAMBAR : gebol , tokmak Miskiah dan bapak Hj Miskah

Labuan Trip is begin : Labuan airport bahhh

Labuan Trip is begin : Labuan airport bahhh
setibanya di Labuan sejurus membuat pendaratan.

Team Associated Drift RC

Team Associated Drift RC
fully locked for drift spec, trinity 1800 Ni-Mh battery, Irion 4500 Ni-Mh battery pack set,drift tyre. . . .boleh la buat main2.

drifter RC track HPC Subang

drifter RC track HPC Subang
ada brani ? mai mai mai

news paper THE STAR Tuesday August 19, 2008 abang long masuk paper.

news paper THE STAR Tuesday August 19, 2008 abang long masuk paper.
Improving co-ordination: Azmi (second right) guiding his students (from left) Chong Li Xian, 13, Loh Chan Wah, 15, and Tan Han Meng, 14, at the bowling alley.Sila click gambar utk berita penuh.

raya lepar 2008:geng cucu2 pecah tongkang dah mai dah...koleksi cucu2 yg baik budiman semua

raya lepar 2008:geng cucu2 pecah tongkang dah mai dah...koleksi cucu2 yg baik budiman semua
DARI KIRI:amirul shafiq,azizi imran,hj miskah,aidah maisarah,tokmak,adib akmal,madam cheng budak ngompol,adlina DUDUK DEPAN:adilah suara ayu

bara'an yg masih ngetop di perkampungan lepar utara pahang

bara'an yg masih ngetop di perkampungan lepar utara pahang
sanak-saudara, jiran tetangga yg dtg bertandang rumah ke rumah bara'an hari raya...ni yg best tiap2 tahun.

suasana hari raya di lepar 2008 tanpa keluarga azmi,azlizah,azhari,azeman yg tak sampai lagi

suasana hari raya di lepar 2008 tanpa keluarga azmi,azlizah,azhari,azeman yg tak sampai lagi
DARI KIRI:bapak, tokmak,sabri, alisya,azlinah,gebol,azimah dan azizul...tak best kan kitorang tak dok.hehehhe....

ketam Labuan in action

ketam Labuan in action
menu makan2 rumah pak ngah di bangi.King crab goreng berlabuci.waktu ni dah dekat ramadhan yg terakhir sebelum balik ke lepar.

raya aidil fitri di kota bharu 2008

raya aidil fitri di kota bharu 2008
rohaiza, azhari dan adib akmal - purple kaler wooo...made in belakang stesen LRT jelatek.

Teka...!!!! ini lokasinya di mana ya ?

Teka...!!!!  ini lokasinya di mana ya ?
mana lagi, tgh lepak-lepak depan HJ ISMAIL Group Langkawi dkat pekan Kuah.

kontinjen Olimpik negara yg sepatutnya tiba di Beijing, tetapi terkandas di Lumut Perak....

kontinjen Olimpik negara yg sepatutnya tiba di Beijing, tetapi terkandas di Lumut Perak....
Opps...jgn kecooooh.ini team badminton TM-KL utk kejohanan Sukan Telekom 08 Lumut Perak. Azhari No. 4 dari kiri.

perabih duik di Langkawi.Lokasi :jeti kuala perlis baru lepas loading barang dari feri.

perabih duik di Langkawi.Lokasi :jeti kuala perlis baru lepas loading barang dari feri.
ni dia...patut pun sakit pinggang belaka.masa pergi 3 beg, balik dari Langkawi jadi beranak beg jadik 12 beg sorang.

geng Bakau tgh interframe ...kekekekke

geng Bakau tgh interframe ...kekekekke
PakTeh tgh bergaya dgn hasil tangkapan di Endau-Rompin.Ini ikan Aruan Tasek namanya.30kg masak kari sedap woooo....rugi sapa tak join makan besar mlm tu.

adib akmal tengah buat aper ? dia tgh kusyuk main sarung kamera digital sapa ntah...

adib akmal tengah buat aper ? dia tgh kusyuk main sarung kamera digital sapa ntah...
dia ikut mama dia poei FRIM kepong Family Day.papa dia tak ikut sebab ke Lumut Perak ada Sukan Telekom di sana 4 hari.

rehat di Shell Gua Musang

rehat di Shell Gua Musang
waktu dlm perjalanan ke Kota Bharu.Nikah Yaya.rehat sebentar di shell, sambil menunggu bang long (Azmi) dan bang ngah (Azeman)

pent house bandar baru bangi....hehhehe (rumah bang ngah Azeman)

pent house bandar baru bangi....hehhehe (rumah bang ngah Azeman)
masa ni nak menuju ke KLIA...waktu balik semua kena saman..padan muka.parking merata.mujur dapat diskaun.

mak dan bapak di muka pintu utama jemaah haji Kelana Jaya

mak dan bapak di muka pintu utama jemaah haji Kelana Jaya
kami doakan agar semua selamat, kesihatan yg terbaik,selamat pergi dan selamat kembali dan mendapat haji mabrur.Amin.....

Keluarga Hasan Samah dan Azlizah Miskah

Keluarga Hasan Samah dan Azlizah Miskah
DARI KIRI : Azlizah,Khairul Anwar,Nor Aisyah,Pak Hasan BERDIRI BARISAN DEPAN :Nor Atikah, madam cheng dan Amirul Syafiq

waktu iring Hj Miskah & Hjh Miskiah ke Komplek Tabung Haji Kelana Jaya

waktu iring Hj Miskah & Hjh Miskiah ke Komplek Tabung Haji Kelana Jaya
DARI KIRI : Azhari, hj Miskah, Hasan, Sabri dan Ust Amirudin rasanya...ala lupa pulak namanya dari Lepar.

dulu-dulunya Amirah Sofeah

dulu-dulunya Amirah Sofeah
sekarang i dah besor tau...i nak jadik juara akademi fantasia 8

Azeman : gambar keluarga waktu raya di Lepar

Azeman : gambar keluarga waktu raya di Lepar
waktu ni Imran hero sejati. DARI KIRI : Anizah memangku Amirah Sofeah, Azeman dan Imran

WBS : Saga Sunday Run

WBS : Saga Sunday Run
WBS follow Sagaburuk enter track for SIC sunday run

WBS dulu-dulu punya Sepang in action sunday-run

WBS dulu-dulu punya Sepang in action sunday-run
run-in Saga with 4g63T cyclone 2.0L intercooler turbo

inikah budak yg kuat makan itu ? ? ?

inikah budak yg kuat makan itu ? ? ?
Nur Alisya Binti Mohd Sabri sewaktu keciknya...

dah besor budak ni sekarang . . .

dah besor budak ni sekarang . . .
ni saya sekarang..nama saya Adib Akmal.

kronologi Adib Akmal Azhari

kronologi Adib Akmal Azhari
ini lah saya.....saya nak jadik drebar kapal mabur.

Ohh my dad...i lap u lah my dad.

Ohh my dad...i lap u lah my dad.
ni sewaktu berada di Bagan Lalang Sepang Selangor.Beriadah bersama rakan-rakan radio amateur.

PIT CREW : Merdeka Millennium Endurance (MME) SIC Sepang

PIT CREW : Merdeka Millennium Endurance (MME) SIC Sepang
poose sebelum acara bermula

Lokasi : Times Square KL.geng melaram dan berpoya-poya kasi la dkat ini ..heh heh

Lokasi : Times Square KL.geng melaram dan berpoya-poya kasi la dkat ini ..heh heh
DARI KIRI : duk dlm stroller...budak kuat makan Nur Alisya, Nur Azimah, Azlinah serta anakanda sulungnya yg semakin hari semakin membesar....Amirul Shafiq.

lokasi di bandar baru bangi lepas menjemput tokmak dan bapak dari KLIA

lokasi di bandar baru bangi lepas menjemput tokmak dan bapak dari KLIA
operasi membuka buntil dari tanah suci.tokmak dan bapak baru balik menunaikan fardhu haji bersama.Alhamdulillah syukur semuanya selamat.

poose dlm WKV. yg ni baru kelihatan supirnya

poose dlm WKV. yg ni baru kelihatan supirnya
DARI KIRI : Azmi sedang memandu,Khairul Hilmi bersama Mohd Azizi Imran

poose dlm WKV masa ke majlis kenduri kawin anak wak ruhani Lepar 1

poose dlm WKV masa ke majlis kenduri kawin anak wak ruhani Lepar 1
DARI KIRI : supirnya tidak kelihatan rupa paras Azmi,Khairul Hilmi,Mohd Azizi Imran,Azhari

Lapangan Terbang Kuala Trengganu tahun bila ni...2004 rasanya kot

Lapangan Terbang Kuala Trengganu tahun bila ni...2004 rasanya kot
Azhari 5 dari kiri bersama rakan2 PMC grouping trip ke Redang.

Dataran Masjid Putrajaya..waktu singgah dolan2 lepas ziarah majlis kenduri paman bibit di dengkil

Dataran Masjid Putrajaya..waktu singgah dolan2 lepas ziarah majlis kenduri paman bibit di dengkil
DAR KIRI : Azlinah mendukung Nur Alisya,Nur Azimah dan Hjh Miskiah

Antara ramai-ramai cucu Hj Miskah (bapak) dan Hjh Miskiah (tokmak), cucu yg mana paling glamer ?

Pasar Borong Bandar Jengka

Pasar Borong Bandar Jengka
tokmak tengah beli ayam pencen utk dibuat ayam masak kicap utk juadah raya

bermaap keampunan se-family

bermaap keampunan se-family
ini aturcara WAJIB selepas solat sunat jemaah hari raya saban tahun Hari Raya Aidilfitri dan Aiduladha.Time ni sapa tak nangis kompom tak dapat duik raya dari tokmak dan bapak.Har...Har...Har

Poose raya sakan 2004 tak silap ni

Poose raya sakan 2004 tak silap ni
DARI KIRI bersofa bacin : Azhari, hj Miskah, Hjh Miskiah DARI KIRI DUDUK BERSILA PANGGUNG :Wan Suhaini, Azmi,W.N. Adilah, madam ceng,Azeman,Azizi Imran,Anizah dan Amirah Sofeah

Pasar Borong Bandar Jengka

Pasar Borong Bandar Jengka
shopping lauk pauk utk raya puasa tahun 2006

WBS merampit di F1 Sepang

WBS merampit di F1 Sepang
WBS sedang warming-up dalam pit area

BCP merampit di litar F1 Sepang

BCP merampit di litar F1 Sepang
Azmi in action

Doa buat seluruh keluargaku . . .

Banyak cara boleh dilakukan bagi mewujudkan perasaan kasih sayang dan semangat toleransi di dalam keluarga. Cara utama ialah melalui pengetahuan dan didikan agama yang cukup. Selain melalui pendidikan secara formal yang diterima di sekolah-sekolah, setiap ahli keluarga perlu dibentuk dan ditanamkan dengan perasaan kasih sayang dan semangat toleransi melalui tunjuk ajar, contoh teladan, nasihat dan kaunseling serta kawalan yang berkesan. Mereka bukan sahaja disuruh supaya sayang menyayangi sesama ahli keluarga, malah juga kepada binatang peliharaan dan harta benda di rumah. Mereka hendaklah selalu diberi ingat bahawa Allah sangat suka kepada orang-orang yang mempunyai perasaan kasih sayang, suka bekerjasama dan tolong-menolong sesama sendiri.Sebaliknya Allah benci kepada orang-orang yang sering bergaduh, bermusuh-musuhan, tidak mahu bekerjasama dan benci membenci sesama sendiri. Sekiranya berlaku perkara-perkara yang boleh merosakkan hubungan kasih sayang di dalam sesebuah keluarga, setiap ahlinya terutamanya ibu bapa hendaklah segera mencari jalan mengatasinya.Jelaslah bahawa kasih sayang dan semangat toleransi adalah sangat penting dalam sesebuah keluarga. Sekiranya tiap-tiap rumpun keluarga itu tidak mewujudkan satu ikatan yang baik dan harmoni, maka kedudukan sesebuah masyarakat itu akan pincang, justeru bangsa dan negara menjadi lemah. Apabila situasi ini berlaku kemajuan tidak akan dapat dicapai dan masyarakat penyayang tidak dapat diwujudkan. Begitulah pentingnya peranan yang perlu dimainkan oleh setiap ahli keluarga bagi mencapai hasrat yang dicita-citakan.-MAJALAH KELUARGA

CableCar Pulau Langkawi

CableCar Pulau Langkawi
dah nak naik ni. Jeng..Jeng...Jeng (tokmak tgh ambik feel...)

Terima Kasih ayah ibu

Terima kasih ibu Terima kasih duhai ayahLahirku kedunia Ku disambut penuh syukurBisikkan azan ke telingaIqamah kalimah nan luhurLahir ku ke duniaKu di asuh mengenal AllahKu di ajar sebut namanyaJuga nabi Rasul muliaSalam sayang ayah dan ibuMendidik ku tak pernah jemuHalalkanlah makan minum kuMaafkanlah salah silap kuTampa maaf dan juga restuHidup ku jadi tak mementuTiada yang lebih bernilaiDari pengorbanan yang suci ituTak berdaya aku membalasnyaMoga ku jadi anak yang bertaqwaJasa-Mu oh ayah dan ibuAkan ku kenang selamanyaHidup saling berkasih sayangMembina keluarga bahgiaPada-mu Allah aku berdoaPada-Mu jua aku memintaRahmati ibu ayah tercinta Ampunilah dosa-dosa merekaPanjang umur murahkan rezekiSejahtera dalam ketaatanMoga berbahgia di duniaDi akhirat beroleh syurgaDaku mengharap redha ibuJuga reda dari-mu ayahHanya itulah yang ku pintaAgar hidupku lebih bermaknaLirik :Amaluddin & Zakaria Sungip(Amal Insyad Production)Lagu : Amaluddin (Amal Insyad Production)

Pulau Langkawi : ni station cablecar yg tertinggi sekali

Pulau Langkawi : ni station cablecar yg tertinggi sekali
DARI KIRI : hjh miskiah, hj miskah dan cucunya yg sehat Amirul Shafiq (tgh tahan nafasss kontrol perut)

Sungai Lepar lagi .. : tgh bersiap-siap mau berkemas balik

Sungai Lepar lagi .. : tgh bersiap-siap mau berkemas balik
siapakah gerangan budak bugel itu ? ?

di kedalaman hampir 1.0 meter....depan lagi terus kepada 2.0 meter

di kedalaman hampir 1.0 meter....depan lagi terus kepada 2.0 meter
mancing pun banyak ikan ni

Sungai Lepar lagi....

Sungai Lepar lagi....
keceburrrrrrrr.....

Sungai Lepar

Sungai Lepar
waaa best ni berkubang sakan...ayor pun jernih

Sungai Lepar berdekatan dgn kongsi Hakim

Sungai Lepar berdekatan dgn kongsi Hakim
tengah menyusuri tepi terusan terus ke kawasan mandi-manda sungai lepar

3D image : test kehebatan anda melihat sudut image 3D

3D image : test kehebatan anda melihat sudut image 3D
tenung dan lihat betul-betul imej di atas...cuba selagi boleh.Dan pastikan jgn gagal.Huruf "Y" besar akan timbul.Cubalah...gunakan kemampuan mata anda ditahap sebenar.

di mana ni ? ....lupa lah di mana lokasi ni

di mana ni ? ....lupa lah di mana lokasi ni
DARI KIRI : Adib Akmal berputing sekarang tidak lagi....bersama Nur Alisya Mohd Sabri

Amirul Shafiq in action 'khatam al-Quran'

Amirul Shafiq in action 'khatam al-Quran'
DARI KIRI : Azizi Imran Azeman, Amirul Syafiq Mohd Sabri,heheheh madam cheng (Wan Mohd Adam Azmi) dan Ikah

mengiringi Hjh Miskiah dan Hj Miskah ke Kompleks Tabung Haji Kelana Jaya utk menunaikan ibadah haji

mengiringi Hjh Miskiah dan Hj Miskah ke Kompleks Tabung Haji Kelana Jaya utk menunaikan ibadah haji
DARI KIRI : Anizah (kak ija),bik Jam,Hjh Miskiah,Azimah,Azeman,bik Tipah dan Amirah Sofeah

trip ke Langkawi

trip ke Langkawi
DARI KIRI : tok mak (hjh miskiah),Azlinah mendukung Alisya,Azeman dan Hj.Miskah

Azlizah sekeluarga lokasi tepi kedai Tok Mak

Azlizah sekeluarga lokasi tepi kedai Tok Mak
DARI KIRI : Hassan Samah, Khairul Anwar,madam cheng (wan mohd adam), DUDUK BAWAH DARI KIRI Adilah,Ecah,Ikah, Azlizah

keluarga Azmi berkubang sakan di Sungai Hakim Lepar Utara

keluarga Azmi berkubang sakan di Sungai Hakim Lepar Utara
DARI KIRI : Wan Suhaini memangku Adlina, budak bugel tu namanya Madam Cheng (Wan Mohd Adam) dan Azmi

Kedai Makan Miskah & Miskiah Lepar Utara 02

Kedai Makan Miskah & Miskiah Lepar Utara 02
sepatutnya dah kena renovate jadik 3 storey ni

mandi-manda di Sungai Lepar ( kongsi Hakim )

mandi-manda di Sungai Lepar ( kongsi Hakim )
parking Land Rover dkat tepi sungai

dolan-dolan neng Cameron Highland

dolan-dolan neng Cameron Highland
DARI KIRI : Azhari dan isteri ....Adib Akmal belum ada lagi waktu ni.Ni merupakan mercu tanda pintu masuk utama dari Tapah ke puncak Cameron Highland

hjh miskiah di samping anak2,jiran tetangga serta menantu dan besan di kota bharu.

hjh miskiah di samping anak2,jiran tetangga serta menantu dan besan di kota bharu.
DARI KIRI : wan rohaiza (pengantin), wan ramlah (besan kpd hjh miskiah), cik ton, cik normah, azlizah, azlinah serta hjh miskiah (duduk)

my radio amateur base station (dont disturb my radio shack my son... so please !! )

my radio amateur base station (dont disturb my radio shack my son... so please !! )
"kontek..kontekk...kontek...kontekkk.....CQ CQ calling any station , this is adib akmal standby..heheheheh" - adib akmal in action but ...pastikan transceiver dlm keadaan OFF.

Balai Ketibaan KLIA :ayahanda hj miskah dan bonda hjh miskiah setibanya sampai di KLIA

Balai Ketibaan KLIA :ayahanda hj miskah dan bonda hjh miskiah setibanya sampai di KLIA
ramai adik-beradik, sanak saudara yg datang menyambut kepulangan ayahanda dan bonda dari selesai menunaikan fardhu haji.Alhamdulillah syukur kepada Allah S.W.T

Mat Kelatey Gerak-Gerak Khas lah pulopp...

Mat Kelatey Gerak-Gerak Khas lah pulopp...
DARI KIRI : Amirul Shafiq, Hj Miskah, Mat Kelatey (GGK) dan Sabri

1/4 of family

1/4 of family
kalau himpun semua anak-beranak,cucu-cicit...kompom tak cukup frame kamera nak snap.Lokasi di Makam Mahsuri Langkawi.DARI KIRI : azhari mendukung adib akmal, azlinah,azizul, amirul shafiq, duduk nur alisya, hj miskah & hjh miskiah

di KILANG MEMPROSES GAMAT LANGKAWI

di KILANG MEMPROSES GAMAT LANGKAWI
gelagat anak beranak serta cucu tercinta sewaktu melawat kilang memproses gamat di Langkawi.Pengalaman yg harus di lalui jika ke Langkawi...yeeehaaaaa.DARI KIRI : amirul shafiq,azmi,azizul,hjh miskiah & azhari

LANGKAWI:bergaya di samping kereta sewa ALADO baru 1600cc (baru keluar kedai tuuu....)

LANGKAWI:bergaya di samping kereta sewa ALADO baru 1600cc (baru keluar kedai tuuu....)
dari kiri azmi,wan nur adlina,hjh miskiah,wan suhaini,wan nur adilah,wan mohd adam serta hj miskah

AZHARI : di majlis persandingan rakan di Bangi Golf Club

AZHARI : di majlis persandingan rakan di Bangi Golf Club
bergaya dgn golf-cart, bukan senang mau berdampingan dgn ini kereta....on the road mana adaaa...kena main golf baru bleh jumpa..yeeehaaaa. DARI KIRI : azhari, adib akmal, wan rohaiza aini serta anak kpd rakan abias naufal b. nor azlee